Het belang van social media

Social media is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Niet alleen particulieren zijn continu bezig met Twitter, Facebook, LinkedIn en andere social media sites, ook bedrijven gaan zich steeds meer richten op deze platformen. Social Media marketing biedt u de kans om in contact te komen met uw doelgroep, uw naamsbekendheid te vergroten en te luisteren naar uw klanten. Door actief deel te nemen geeft u uw bedrijf een gezicht en maakt u uw communicatie persoonlijker.

Waarom social media?

 • Vergroten naamsbekendheid
  Je laat mensen in contact komen met je bedrijf via internet. Je vergroot de online aanwezigheid van je bedrijf. Consumenten zullen jouw merk‐ of productnaam eerder herkennen.
 • Omzetstijging
  Uit internationaal onderzoek is gebleken dat bedrijven die zich bezig houden met social media, een omzet stijging van ruim 18% behalen.
 • Social media inzetten is goedkoop
  Social media kost uw bedrijf bijna niets en dat maakt het natuurlijk aantrekkelijker. De enige kosten die in principe gemaakt worden zijn de kosten die gemaakt worden om personeel in te zetten.

 • Concurrenten
  Waarschijnlijk zijn uw concurrenten actief op social networks. Hiermee halen ze klanten binnen die u niet bereikt.

 • Beïnvloeding koopgedrag
  Door actief te zijn op een social network worden je klanten vaker met je geconfronteerd. Consumenten die bedrijven volgen, kopen deze producten vaker en doen vaker aanbevelingen binnen het eigen netwerk.

 • Genereren van website traffic en verbeteren van zoekmachine resultaten
  In uw berichten kunt u links plaatsen naar uw eigen website. Hiermee genereert u extra traffic en beïnvloedt u uw positie in de zoekresultaten op een positieve manier.

 • Niche marketing
  Met de komst van social media is het nog makkelijker geworden om je te richten op een niche.

Facebook en Twitter

Bouwman ICT-Web ontwikkelt zakelijke Facebook en Twitter pagina’s welke volledig gericht zijn op de doelgroep van uw onderneming. Een zakelijke Twitter of Facebook pagina bezorgt u naamsbekendheid, interactie met de doelgroep en dankzij social media kunt u nieuws, acties en aanbiedingen snel onder de aandacht brengen. Bij de realisatie van een zakelijke Facebook of Twitter pagina zullen wij de huisstijl van uw onderneming door trekken naar Facebook en Twitter. Dit alles om herkenning en vertrouwen te generen bij uw klanten.

Extra followers

Wij kunnen er ook voor zorgen dat uw Twitter account meer followers krijgt, dit kunnen zowel ongerichte of gerichte volgers zijn. Meer likes (vind ik leuk) op uw zakelijke Facebook pagina behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Social media